• Grand Prix Landau - Axel
  • Grand Prix Tholen - Scherpenisse
  • Grand Prix Zwemschaak - Goes
  • Grand Prix HWP - Sas van Gent
  • Grand Prix Pepernoten - Vlissingen

Handleiding voor het invoeren van uitslagen.

In deze handleiding zullen u uitleggen hoe u makkelijk de uitslagen van wedstrijden in ZSB-verband kunt invoeren via de website van de Zeeuwse schaakbond.

Stap 1: Inloggen.

Als u naar de website www.zeeuwseschaakbond.nl gaat, ziet u aan de rechterkant een gedeelte waar u kunt inloggen op de site:

handl uitslagen inloggen
handl uitslagen inloggen

 

Geef uw gebruikersnaam in en het wachtwoord en klik op inloggen. U kunt kiezen voor ’Onthoud mij’, dan wordt u volgende keer dat u deze website bezoekt uw gebruikersnaam automatisch ingevuld. De kans is groot dat uw internetbrowser u vraagt uw wachtwoord voor deze site op te slaan (doe dit alleen als uw dit wachtwoord niet voor andere zaken gebruikt). Als u kiest voor ‘Onthoud mij’ en uw wachtwoord laat opslaan, wordt u automatisch aangemeld als u deze website nogmaals bezoekt.

Problemen met inloggen

Het u problemen met inloggen of bent u nog niet aangemeld als gebruiker op onze site, kijk dan in de handleiding voor het aanmelden en inloggen hoe u kunt zorgen dat u (weer) kan inloggen.

Stap 2: Uitslagen invoeren

Als u bent ingelogt kiest u uit het hoofdmenu onder Competities voor Uitslagen doorgeven.

handl uitslagen hoofdmenu
handl uitslagen hoofdmenu

 

Het volgende venster verschijnt:

handl uitslagen wedstrijdkeuze
handl uitslagen wedstrijdkeuze

  1. Kies eerst aan de linkerkant voor de competitie waarvoor u een uitslag wilt invoeren.
  2. Kies vervolgens eventueel de juiste ronde.
  3. Kies de wedstrijd door op het nummer van de wedstrijd te klikken; het volgende venster verschijnt:

handl uitslagen spelersinvoeren
handl uitslagen spelersinvoeren

 In dit venster moeten de spelers worden ingevoerd en de uitslagen.

  1. Om de spelers toe te voegen klikt u op de naam van het team.
  2. Om een uitslag in te voeren klikt u op de betreffende regel en vervolgens op een van de knoppen waar de mogelijke uitslagen op staan.
  3. Als u klaar bent klikt u op terug.

Spelers toevoegen

Als u kiest voor spelers toevoegen verschijnt het volgende scherm:

handl uitslagen spelersinvoeren2
handl uitslagen spelersinvoeren2

Links staan de leden van de vereniging, rechts de spelers van het team. Als u klikt op een naam, dan wordt deze speler toegevoegd aan het team (als 1e bord speler), vervolgens kunt u op andere spelers klikken om het team compleet te maken. Als u een fout maakt, klik dan op het rondje voor de naam van die speler en vervolgens op de knop Bord leeg. De speler wordt verwijderd uit het team en u kunt een nieuwe speler aanwijzen aan de linkerkant.

Als u klaar bent meg het eerste team, kunt u op de gele knop klikken waar de naam van de tegenstander staat. U kan dan meteen de spelers voor dat team invullen.

Als u klaar bent met het invullen van de speler klikt u op Terug en het venster waarin u uitslagen kunt invoeren verschijnt weer, maar nu met de spelers ingevuld:

handl uitslagen uitslageninvoeren
handl uitslagen uitslageninvoeren

U kunt nu achtereenvolgens de uitslagen van 1e t/m laatste bord aanklikken, automatisch wordt na iedere uitslag de volgende regel geselecteerd. Als u hier een fout maakt kunt u de regel opnieuw aanklikken (klik op het rondje in het midden) en de juiste aanslag invoeren. Als u klaar bent klikt u op Terug en het volgende venster verschijnt weer:

handl uitslagen wedstrijdkeuze2
handl uitslagen wedstrijdkeuze2

U kun in dit venster klikken op de knop Verstuur wedstrijd. U kunt dan in het volgende venster uw naam, uw emailadres, de naam van de wedstrijdleider en de datum waarop de wedstrijd is gespeeld invullen.

handl uitslagen verzenden
handl uitslagen verzenden

Klik vervolgens eerst op de gele knop “Zet bovenstaande data in E-mail”. De ingevoerde gegevens worden toegevoegd aan het rechterpaneel in het rode vlak. U kunt daarna op de knop Verzend Email drukken. De uitslag wordt nu opgeslagen. De competitieleider en de indiener krijgen nu een mail met de uitslag. Op het scherm verschijnt hiervan een bevestiging:

handl uitslagen verzenden2
handl uitslagen verzenden2