• Grand Prix Landau - Axel
  • Grand Prix Tholen - Scherpenisse
  • Grand Prix Zwemschaak - Goes
  • Grand Prix HWP - Sas van Gent
  • Grand Prix Pepernoten - Vlissingen

Zaterdag 27 januari werd in Terneuzen het Zeeuwskampioenschap voor de jeugd gespeeld.

Behalve de Zeeuwse titels waren er ook startbewijzen voor het NK te verdienen.

Dit jaar speelden alleen de jongens C en de D,E,F,G en H jeugd.

Meisjes C en de AB-jeugd moeten zich via nationale toernooien plaatsen voor het NK. Daarom is besloten voor deze doelgroepen geen ZK te organiseren.

C-categorie:

In de C-categorie hadden zich alleen Vincent Tiggelman (SKS) en Tom Duininck (Terneuzen) ingeschreven. Een tweekamp over 2 partijen zal de beslissing gaan brengen.

Vincent wist beide partijen winnend af te sluiten en mag als Zeeuws kampioen gaan deelnemen aan het NK.

 

PKJ 2018
PKJ 2018

D-categorie:

In de D-categorie gaan de kinderen over 2 speelzaterdagen de startbewijzen voor het NK verdelen.

De 12 kinderen gaan 7 ronden Zwitsers spelen.

In Terneuzen werden 4 ronden gespeeld en op zaterdag 10 Februari worden in Oost-Souburg de overige 3 ronden gespeeld.

Na 4 ronden gaat Sven de Putter (Terneuzen) aan de leiding. Hij heeft alle partijen gewonnen, waaronder de toppers tegen Mare Morote  (Landau)  en Jari Groen (Goes). Achter Sven staan Mare en Luna Morote met 3 uit 4. Op de gedeelde tweede plaats. De onderlinge strijd tussen de zusjes werd gewonnen door Mare.

Waar vorig jaar veel salon remises vielen te noteren (er waren toen meer plaatsen beschikbaar voor het NK), was er deze speeldag volop strijd op de borden. Zelf de onderlinge strijd tussen de zusjes kende een winnaar. Achter Mare en Luna staat een grote groep kinderen die 2 uit 4 hebben gescoord.

E-en F-categorie:

Er had zich slechts 1 E-speler aangemeld voor het kampioenschap. Daardoor was Joris de Sutter (SVWZV) al kampioen. Natuurlijk heeft hij wel geschaakt, want hij mocht meedoen met de overige F-spelers.

Op voorhand was Lander van Coppenolle (Terneuzen) de te kloppen man. En dat bleek ook, want met 6.5 uit 7 werd hij de onbetwiste kampioen. Echter mag deze Belgische jongen niet gaan deelnemen aan het NK. Waardoor de strijd achter Lander even spannend bleef. Deze strijd ging tussen Giovanni Koolhoven (Souburg) en Phong Nguyen en Niels van Sighem (Goes). Niels en Giovanni wisten beide 5 uit 7 te scoren, maar op onderling resultaat heeft Niels zich geplaatst voor het NK. Phong moest met 4 uit 7 genoegen nemen met de vierde plaats.

Het beste F-meisje werd Noor Ruitenbeek. Ook zij was zonder op voorhand al kampioen, mede omdat Britt de Visser zich ziek moest afmelden.

G-en H Categorie:

De jongste deelnemers speelden een hele competitie. Er hadden zich 6 kinderen aangemeld.

Ook hier was de H-kampioen op voorhand al bekend. Kai de Wolff (Terneuzen)  was de enige H-speler en met 4 uit 10 werd hij zelfs knap 4e. Atousa Warnier (Landau) werd met 9,5 uit 10 de terechte winnaar. Zij scoorde 2 punten meer dan Ivan Bernard (Terneuzen) die alsnog de beste jongen was. Lein Jansen (Middelburg) legde met 6 punten beslag op de 3e plaats.

 

PKJ GH
PKJ GH

 

De eindstanden zijn te vinden in de downloads.