• Grand Prix Landau - Axel
  • Grand Prix Tholen - Scherpenisse
  • Grand Prix Zwemschaak - Goes
  • Grand Prix HWP - Sas van Gent
  • Grand Prix Pepernoten - Vlissingen

Zeeuwse jeugdkampioenen bekend!

Op 17 en 31 januari 2015 werd voor het Zeeuws Kampioenschap gestreden in Scherpenisse en Axel.

A-Groep
A-Groep
BENT SPEKSNIJDER prolongeert zijn titel in de A groep.

Na dag 1 waren alle 3 nog kanshebber voor de titel. Op dag 1 had Niels een zeer voordelige stelling tegen Bas. Hij had een pion gewonnen en ook zijn stelling was duidelijk beter. Dat resulteerde uiteindelijk in een 2e pion winst. Maar Niels kon het winstplan maar niet vinden en moest in remise berusten. In de 2e partij besloten Bent en Niels al vrij snel tot een puntendeling. Niels uitgespeeld en kon alleen nog kampioen worden via een barrage als de partij tussen Bas en Bent in remise zou eindigen op dag 2. In een Siciliaanse partij gingen beide spelers vol voor de winst. Bas offerde wat pionnen voor aanval. Bent nam ze en verdedigde daarna uiterst secuur en actief zijn materiele voordeel. Gaandeweg wist hij meer materiaal af te ruilen en bracht zijn materiaalvoorsprong de beslissing. Bent zijn 2e titel op rij.  

B-groep
B-groep
De kampioenen in de B groep: BAS DE FEIJTER en ELIZA DE JONG

Noblesse oblige! Bij het ingaan van de laatste dag was de situatie duidelijk. Bas en Joost hadden hun 2 voorgaande partijen gewonnen en gingen strijden om de titel. Meisjeskampioen Eliza en Juan mochten gaan strijden om de 3e plaats. Deze strijd werd overtuigend gewonnen door Eliza. Bas met wit had op papier een redelijk eenvoudige opdracht, winnen van een speler met 600 elo-punten minder. Op het bord bleek de partij toch weerbarstiger dan op papier. Het werd een lang en zeer gelijk opgaand gevecht. Pas in het hele late eindspel maakte Joost een klein foutje. Maar juist tegen Bas is zo'n klein foutje verliezend. Zeer knap van Joost dat hij er zo'n mooi gevecht van heeft gemaakt en zeer knap van Bas dat hij opnieuw de verwachtingen waarmaakt en ook zijn B-titel prolongeert!

C-groep
C-groep
De kampioenen in de C groep: FARDIN HEMATYAR en ANNA VERVAECK

Na 4 van de 7 ronden op dag 1 was het duidelijk dat de titelrace zou gaan tussen Xander en Fardin. In ronde 5 had Xander moeite om tot winst te komen maar bij aanvang van de onderlinge partij hadden beiden toch de 100% score. In hun partij greep Fardin met zwart het initiatief. Xander bouwde echter een stevige verdedigingsmuur. Fardin zag geen kans deze muur met gewone middelen te slopen en koos voor een ietwat ongebruikelijke materiaalverhouding. Maar toen dit eenmaal op het bord stond werd het duidelijk dat het nu Xander was die voor de winst kon gaan. Enige nadeel voor Xander was dat Fardin het lievelingsstuk had van Xander, namelijk een dame! Xander had daarvoor wel 2 torens en een loper. Door te snel spel van Xander gingen al zijn stukken verloren door de beweeglijke dame en moest uiteindelijk zijn arme koning omleggen. In de laatste ronde wonnen beide matadoren hun partij. Daarachter werd er heel goed en hard gestreden om de derde plaats. Knap van Anna dat zij het overige mannelijk geweld voorbleef en de laaste beker wegkaapte.  

D-Groep
D-Groep
Jeugd- en meisjeskampioen van de D-groep: NINA DE PUTTER

Na dag 1 en 5 ronden leek de titelstrijd te gaan tussen Zofyra en Nina. Nina had 5 punten, Zofyra had enigszins verrassend verloren van clubgenoot Jason. In ronde 6 stond gelijk het duel tussen nummer 2 en 3 op het programma. Laura greep met wit het initiatief maar kon de winst niet vinden. Zofyra bereikte een gelijkstaand dubbel toreneindspel waarin Laura het 1e foutje maakte. Ze kwam verloren te staan en bood als laatste redmiddel een vergiftigd pionnetje aan. Zofyra hapte! Nina won wel en kwam 2 punten voor op een groep achtervolgers: Laura, Zofyra, Martijn en Jason. In ronde 7 viel Zofyra af door een nederlaag tegen Nina, hoewel ze nog wel een kwaliteit had gewonnen door een dubbele aanval. In ronde 8 viel Jason af door een snelle nederlaag tegen concurrent Martijn. Na 9 ronden had Nina alles gewonnen en had Martijn net iets meet SB punten dan Laura en bleef als enige jongen overeind in deze groep met zoveel girlpower. 4e werd Zofyra en 5e Jason. Al deze spelers mogen naar het NK!

E-Groep
E-Groep
De  E-kampioenen: VINCENT TIGGELMAN en JULIETTE MEIJAARD

Dit kampioenschap werd geheel op 17 januari afgewerkt. Het was zowel bij de meisjes als bij de jongens bijzonder spannend. Na 7 ronden had Vincent nog alles gewonnen, maar Sven volgde slechts op een half puntje. Bij de meisjes stonden Evalina en Juliette precies gelijk nadat hun zeer spannende onderlinge partij in eeuwig schaak was geëindigd. Vincent had heel de partij het betere van het spel en won dan ook verdiend van zijn concurrent en zijn titel was binnen. De meiden bleven precies gelijk. Dat de jongens alles hadden gegeven in hun strijd om de titel werd duidelijk in de laatste ronde. Sven verloor van Brandon en Vincent stond verloren tegen Boaz. Boaz gaf echter al zijn voordeel + nog wat extra pionnen weg zodat Vincent gewonnen kwam te staan. De partij eindigde echter met pat. Bij de meisjes bleef het nog heel lang spannend. Juliette won vrij snel. Evalina kwam ook gewonnen te staan, miste ook nog een mat in 1 en zette uiteindelijk pat. Door haar overwinning werd Juliette zelfs nog derde in het klassement voor Stan en Boaz.

FG-Groep
FG-Groep
De F-kampioenen: SVEN DE PUTTER en PARISA HEMATYAR

De G kampioen FREEK MEIJAARD

De F en de G groep speelden alleen op 31 januari gezamelijk een dubbelrondig toernooi. Sven maakte al vanaf de eerste ronde duidelijk waarvoor hij was gekomen. Hij zou en hij moest kampioen worden. De wijze waarop dit gebeurde was indrukweekend. Hij won al zijn 10 partijen en hij kwam in geen enkele partij in gevaar! De nummer 2 was G-speler Freek Meijaard. Ook bijzonder sterk. Hij verloor dus 2x van Sven en ging een keer ten onder tegen Davey. Alle 7 andere partijen won hij dus. Davey had een punt minder want hij verloor een keer van Brandon. Parisa, de meisjeskampioen kon 2x van Treyson winnen. De tweede keer op tijd in een verloren stelling en kon 1x winnen van Brandon.


Nog even de NK tickets op een rij:

Groep Jeugd Meisjes
A Bent Speksnijder -
B Bas de Feijter Eliza de Jong en Lydia Dubbeldam
C Fardin Hematyar Iris Schelleman en Anna Vervaeck
D Martijn Schelleman en Jason Haasbroek Nina de Putter, Laura Tiggelman en Zofyra Joosse
E Vincent Tiggelman Juliette Meijaard
F Sven de Putter Parisa Hematyar
G Freek Meijaard -