• Grand Prix Landau - Axel
  • Grand Prix Tholen - Scherpenisse
  • Grand Prix Zwemschaak - Goes
  • Grand Prix HWP - Sas van Gent
  • Grand Prix Pepernoten - Vlissingen

Op zaterdag 15 oktober 2021 organiseert Schaakklub Souburg het 13e Open Zeeuws kampioenschap Rapidschaken.
Dit toernooi is een combinatie van het traditionele Souburgse 1800- toernooi en het Zeeuws kampioenschap Rapidschaken.

Locatie:
Schaakklub Souburg, De Deckerestraat 1, 4388 HT Oost-Souburg.
Aanvang 13.00 uur
Prijsuitreiking circa 17.00 uur

Inschrijfgeld € 5,- te voldoen aan de speelzaal.

Inschrijven is mogelijk via de website van Schaakklub Souburg (www.sksouburg.net). Ook kunt u zich per telefoon inschrijven bij Roeland Alders (06-50494671). Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 14 oktober 2022.

 

De KNSB-ratinglijst van 1 oktober 2022 zal gehanteerd worden voor het toernooi. Er zal worden gespeeld over 7 ronden ‘Zwitsers’ en het speeltempo is 10 minuten per persoon per partij + 5 seconden increment per zet. Bij weinig deelname kan de wedstrijdleiding anders beslissen, bijvoorbeeld door een halve competitie te spelen of een ander speeltempo toe te passen.
Ratingloze spelers krijgen van de wedstrijdleiding een fictieve rating op basis van resultaten uit het verleden of op basis van een inschatting.

Prijzen zullen er zijn voor de nummers één tot en met drie. De 1800- prijs is er voor de beste schaker met een rating onder de 1800, waarbij de naam van deze speler ook op de wisselbeker van het 1800- toernooi komt te staan. Buiten een ratingprijs voor de categorie 1800- kunnen er ook ratingprijzen zijn voor enkele andere categorieën afhankelijk van het aantal deelnemers in die categorieën. Bovendien is er bij voldoende deelname van jeugdspelers ook een jeugdprijs!