• Grand Prix Landau - Axel
  • Grand Prix Tholen - Scherpenisse
  • Grand Prix Zwemschaak - Goes
  • Grand Prix HWP - Sas van Gent
  • Grand Prix Pepernoten - Vlissingen

Vanwege het 150-jarig jubileum van de KNSB heeft de Zeeuwse Schaakbond op 28 oktober het Zeeuws kampioenschap snelschaken voor viertallen georganiseerd. De Zwarte Dame uit Kruiningen trad op als gastheer en ontving negen teams van acht verschillende verenigingen. Er werd een dubbelrondige competitie afgewerkt van in totaal 18 ronden waarbij elk team twee keer een ronde vrijaf was. Halverwege de dag werd een goed verzorgd warm buffet aangeboden.

Op basis van bordpunten werd Souburg de verdiende kampioen door in de laatste ronde in een onderling duel af te rekenen met (rating) favoriet Het Witte Paard uit Sas van Gent die daarmee beslag legde op de tweede plaats. Denk en Zet uit Scherpenisse pakte het brons.

De volledige eindstand (met bordpunten):

1          Souburg                      50,5

2          Het Witte Paard         46

3          Denk en Zet                42

4          De Zwarte Dame 1     34,5

5          Goes                            31

6          Middelburg                 28

7          De Zwarte Dame 2     25,5

8          Terneuzen                  22,5

9          Zierikzee                     8

Daarnaast werden ook individuele prijzen uitgereikt aan de spelers met de beste score op elk van de vier borden. Logischerwijs vielen de spelers van de beste teams in de prijzen.

Robin Bosters (Souburg) was de beste op het eerste bord (15 punten uit 16 partijen) en bleef zo Joey Grochal (Goes) een halfje voor. Op het tweede bord eindigden Henrik Westerweele (Souburg) en Rudy Westveer (De Zwarte Dame 1) ex aequo op de eerste plaats (12 punten) waarbij Olaf van der Sloot (Denk en Zet) een half punt tekortkwam. Johan de Zwart (Het Witte Paard) was de beste op het derde bord (13,5 punten) die Rick van de Breevaart (Denk en Zet) een half punt voorbleef. Souburg pakte ook de prijs op het vierde bord omdat Vincent Sleuyter de meeste bordpunten vergaarde (12,5 punten).

De Zeeuwse schaakbond kijkt terug op een gezellig en geslaagd toernooi.

 

ZSB viertallen 1
ZSB viertallen 1

ZSB viertallen 2
ZSB viertallen 2

ZSB viertallen 3
ZSB viertallen 3

ZSB viertallen 4
ZSB viertallen 4

ZSB viertallen 5
ZSB viertallen 5