• Grand Prix Landau - Axel
  • Grand Prix Tholen - Scherpenisse
  • Grand Prix Zwemschaak - Goes
  • Grand Prix HWP - Sas van Gent
  • Grand Prix Pepernoten - Vlissingen

Kampioenen: Landau-E, Landau-D en SKS-C.

Op woensdag 22 maart is in Terneuzen het kampioenschap voor de E-teams gespeeld. Direct in de eerste ronde gaf Landau zijn/haar visitekaartje af door met 4-0 van Terneuzen te winnen. In de 2e ronde werd dat door de Terneuzen-spelers nog enigszins goedgemaakt door Landau op 2-2 te houden.

Landau trad daarop aan tegen SKS en won met 3-1. Terneuzen gaf daarna SKS een lesje en won met 4-0. Het kampioensfeestje van Landau werd compleet gemaakt door nog eens met 2,5-1,5 van SKS te winnen. In de laatste ronde kwam SKS weer wat terug en speelde 2-2 tegen Terneuzen. Topscorer van het toernooi was Mare. Zij was de enige speler die alle partijen wist te winnen!

De eindstand was:

1.  Landau 11,5 
2. Terneuzen   8
3. SKS   4,5

 

Volgens de verdeelsleutel van de KNSB mag de Zeeuwse Schaakbond 2 teams afvaardigen naar het NK in Zuid-Scharwoude op 13 mei a.s. Zowel Landau als Terneuzen hebben er zin in.

Tot die tijd kan er nog flink worden geoefend.

Verslag Adri Paauwe

Bij de D-teams deden er 6 teams mee. Ze speelden twee rondes per avond waarbij de borden 1/2 en 3/4 wisselden om een andere tegenstander te krijgen. Op dit moment is de uitslag van Goes-SKS nog niet binnen maar dat maakt voor het kampioenschap niets meer uit.

Al snel bleek dat Terneuzen en Landau 1 de grote kanshebbers waren. Tot en met ronde 6 wonnen beide teams alles maar Landau had wel meer bordpunten verzameld. Maar in de 7e ronde struikelde Terneuzen over, jawel, Landau 2! In ronde 8 revancheerde Terneuzen zich nog wel met een 4-0 zege maar het kwaad was al geschied. Toen kwamen de slotrondes, 9 en 10. Landau en Terneuzen konden het tegen elkaar uitvechten. Terneuzen wist ronde 9 met 2,5-1,5 te winnen, ze waren de concurrent voorbij!

Ronde 10, de beslissing. Landau 1 neemt revanche en wint met 3,5-0,5 van Terneuzen: het kampioenschap is binnen! En verdiend, van de 40 gespeelde partijen werden er 34 gewonnen, geen remises. Topscorers van het toernooi zijn Eveline Tieleman van Landau 1 en Sven de Putter van Terneuzen met maar liefst 9 uit 10.

Bij de C-jeugd waren er slechts 4 teams. Vanaf de eerste ronde waren de krachtsverhoudingen al duidelijk. De Souburgers wonnen toen met 3-1 van Landau, de rest zouden ze met 4-0 winnen. Waarmee ze overtuigend kampioen werden met een bijna maximale score van 6 matchpunten en 11 bordpunten!

Topscorers van dit toernooi waren SKS spelers Zofyra Joosse, Vincent Tiggelman, Marie Dgebuadze en Landauer Daniël Lammers met 3 uit 3.

Met dank aan de spelers, teamleiders en niet te vergeten Mark Zootjes die alle uitslagen op de site invoerde.