• Grand Prix Landau - Axel
 • Grand Prix Tholen - Scherpenisse
 • Grand Prix Zwemschaak - Goes
 • Grand Prix HWP - Sas van Gent
 • Grand Prix Pepernoten - Vlissingen

Maken en beheren van artikelen

Dit artikel beschrijft wat je kan doen met een geschreven artikel. Wat zou moeten kunnen (onze doelstellingen) is :

 1. Nieuw bericht plaatsen dat alleen zichtbaar is rechtsboven op de site bij "Laatste nieuws".
 2. Nieuw bericht plaatsen dat zichtbaar is bij "Laatste nieuws" en waarvan het eerste gedeelte ook zichbaar is op het hoofdgedeelte van de homepage.
 3. Nieuw bericht plaatsen dat alleen via een menupunt tegangkelijk is.
 4. Een bericht markeren zodat het pas na een bepaalde datum wordt gepubliceerd.
 5. Een bericht markeren zodat het na een bepaalde datum niet meer wordt gepubliceerd.
 6. Een bericht plaatsen dat specifiek in een nieuwe groep '"aankomende tournooien" wordt opgenomen vanaf een op te geven datum en nadat het toernooi is geweest automatisch verdwijnt.
 7. Bericht plaatsen van een andere auteur/schrijver.

1e doelstelling: artikel toevoegen bij laatste nieuws

De eerste stap is het maken van een nieuw artikel. Kies uit het kader "Redactie""op de homepage voor "Nieuw artikel" en schrijf het bericht. Zorg ervoor dat altijd een titel is ingevuld. Kies vervolgens voor Opslaan. 

Het artikel is nu zichtbaar in het kader "Laatste nieuws". Als het er toch niet uitziet zoals gewenst of je ziet nog een foutje, klik op de naam van het artikel en kies via het tandwieltje voor "Bewerken" en wijzig het artikel alvorens het opnieuw op te slaan. 

De 1e doelstelling is hiermee bereikt.

2e doelstelling: zichtbaar maken op de homepage

Meestal wil je niet het hele artikel zichtbaar hebben op de homepage, maar slechts de eerste inleidende alinea om te lezer te verleiden het hele artikel te openen/lezen. Ga met de cursor in de tekst onder de 1e alinea staan. Ga met je muis in de knoppenbalk naar de op één na laatste knop. Er verschijnt een hint "Lees meer invoegen". Klik op die knop en het artikel dat je aan het beweren bent wordt op de plek van de cursor in tweeen gedeeld (zoals in dit artikel vlak boven "1e doelstelling". Het bovenste is straks leesbaar op de homepage. 

Je moet echt wel op het tabblad publiceren (klik op publiceren vlak onder de knop opslaan) aangeven dat het artikel "Speciaal" is. Onder de rubriek Status (die moet zijn "Gepubliceerd", staat de rubriek "Speciaal" en daar moet je Ja invullen. Als je hier "Nee" invult verdwijnt het artikel weer van de homepage.

Als je dit voor elkaar hebt, heb je de tweede doelstelling gehaald. Op naar de

3e doelstelling: artikel dat in het menu zichbaar is

Een artikel via het menu beschibaar te stellen kan op twee manieren: Je kan een menupunt maken dat 1 artikel opent of je kan een menupunt maken dat elle artikelen laat ziendie in een bepaalde vcatagorie vallen en het artikel koppelen aan die categorie. Dit artikel is een voorbeeld van de tweede optie: het is gekoppeld aan de categorie "Instuctie-pagina's" en is daarom te vinden via het menupunt "Zeeuwse schaakbond -> Uitleg/instructies website".

Voor het eerste punt (wordt vervolgd....)

4e doelstelling: publiceren vanaf.

Als het artikel als is opgeslagen, zie je dat de datum publiceren vanaf al is ingevuld. Als je hier een datum/tijd in de toekomst invult (al is het maar over 5 minuten) dan blijft het artikel verborgen. Echter: omdat jij rechten heb het artikel te wijzigen zie jij het wel. Als je uitlogt zul je merken dat het artikel niet meer zichtbaar is tot dat de publicatiedatum/tijd is bereikt en het ineens wel zichtbaar is. Als je weer inlogt kan je het weer bewerken. Als het wel bent ingelogt en je ziet een artikel dat nog niet gepublieerd zou moeten zijn, openhet dan gerust. Je ziet dan wel een indicatie dat het artikel nog niet is gepubliceerd.

5e doelstelling: publiceren tot en met

Hetzelfde geldt voor publicceren tot en met, bv bij evenementen. Door een datum/tijd in te vullen bij publiceren tot en met kan je ervoor zorgen dat een artikel automatisch verwijnt na die datum. Ook hier geldt weer: zolang je ingelogt bent zie je deze artikelen wel. Als je het artikel opent zie je de indicatie "Verlopen".

De datums publiceren vanaf/tot en met gelden voor het artikel zelf. Je kan niet een artikel 'een weekje' op de homepage zetten en dan automatissch daarna alleen nog via het menu beschikbaar stellen.

7e doelstelling: artikel van iemand anders plaatsen

Vul op het tabblad Plubliceren de "Alias van auteur" in. Je eigen naam verschijnt dan niet bij dit Artikel, maar de naam die je hier invult.